YARATICI DRAMA DERSİ

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde, Zehra Çal öğretmen eşliğinde ortaokul-ilkokul düzeyinde yaratıcı drama dersi verilmeye başlandı.

Çerkeş Halk Eğitim Merkezi'nde verilen ders, öğrencilerin kendilerini ifade etme, özgüven kazanma ve empati kurma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Ders kapsamında, öğrenciler çeşitli drama teknikleri ile kendilerini ifade etme, duygularını ve düşüncelerini paylaşma, farklı bakış açılarını görme ve empati kurma becerilerini geliştiriyorlar.

Ders hakkında konuşan Zehra Çal, yaratıcı dramanın öğrencilerin kendilerini ifade etme ve özgüven kazanma konusunda çok etkili bir yöntem olduğunu söyledi.

Çal, "Drama, öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımaları, duygularını ve düşüncelerini ifade etmeleri, farklı bakış açılarını görmeleri ve empati kurma becerilerini geliştirmeleri için çok faydalı bir yöntemdir. Bu nedenle, yaratıcı drama dersini ortaokul düzeyinde vermek istedik." dedi.

Derslere katılan öğrenciler ise, dersin çok eğlenceli ve öğretici olduğunu belirterek, yaratıcı dramanın kendilerini çok geliştirdiğini dile getirdiler.

Öğrenciler, "Drama dersleri sayesinde kendimizi daha iyi ifade edebiliyoruz. Farklı bakış açılarını görmeyi ve empati kurmayı öğreniyoruz. Bu dersler sayesinde kendimize daha fazla güveniyoruz." ifadelerini kullandılar.

Çerkeş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşe CEYHAN, yaratıcı drama dersinin öğrencilerin gelişimine önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Öztürk, "Yaratıcı drama, öğrencilerin kendilerini ifade etme, özgüven kazanma ve empati kurma becerilerini geliştirmeye yardımcı olan çok etkili bir yöntemdir. Bu nedenle, halk eğitim merkezimizde yaratıcı drama dersini vermeye başladık. Öğrencilerimizin bu dersten çok faydalanacağını düşünüyorum." dedi.

Derslerin içeriği

Yaratıcı drama dersleri kapsamında öğrenciler, çeşitli drama tekniklerini öğreniyorlar. Bu teknikler arasında, rol yapma, doğaçlama, mim, kukla, masal ve hikaye anlatımı gibi teknikler yer alıyor.

Derslerde, öğrenciler çeşitli drama etkinlikleri yaparak kendilerini ifade etme, duygularını ve düşüncelerini paylaşma, farklı bakış açılarını görme ve empati kurma becerilerini geliştiriyorlar.

Derslerin hedefleri

Yaratıcı drama derslerinin hedefleri arasında şunlar yer alıyor:

• Öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımalarını sağlamak
  • Öğrencilerin duygularını ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlamak
  • Öğrencilerin farklı bakış açılarını görmelerini sağlamak
  • Öğrencilerin empati kurma becerilerini geliştirmek
  • Öğrencilerin özgüven kazanmalarını sağlamak

Derslerin faydaları

Yaratıcı drama derslerinin faydaları arasında şunlar yer alıyor:

• Öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlar
  • Öğrencilerin özgüven kazanmalarını sağlar
  • Öğrencilerin farklı bakış açılarını görmelerini sağlar
  • Öğrencilerin empati kurma becerilerini geliştirir
  • Öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirir
  • Öğrencilerin sosyalleşmelerini sağlar

Derslere katılım

Yaratıcı drama dersleri, Çerkeş Halk Eğitim Merkezi'nde ücretsiz olarak veriliyor. Derslere, ilkokulu-ortaokul düzeyinde eğitim gören tüm öğrenciler katılabiliyor.

22.01.2024 118